Werkwijze & Rapportage
Over deskundigheid, een objectieve beoordeling en een duidelijk taxatierapport…

Wij taxeren bij u op locatie en tevens ook (op afspraak) bij ons aan kantoor in America (Noord Limburg).
Om alle relevante informatie overzichtelijk te kunnen verwerken hebben wij de volgende informatie nodig:

 1. Merk en type incl. kenteken
  (indien geen kenteken aanwezig dan chassisnummer en bouwjaar)
 2. Inzage kentekengegevens, onderhoud- en restauratie documentatie, relevante historie en aanvullende voertuigdocumenten
 3. Inzage alarmcertificaat (indien aanwezig en noodzakelijk)
 4. Uitgebreide visuele controle van het voertuig waarbij conditie en kwaliteit worden beoordeeld volgens de internationale klasse indeling
  (De ruimte om het object dient voldoende ruim en verlicht te zijn. Daarnaast prefereren wij een schoon voertuig voor een juiste beoordeling)
  Indien noodzakelijk voeren wij een lakdiktemeting uit en/of maken een proefrit waarbij het onze voorkeur geniet dat u zelf aan het stuur zit.
 5. Een gesprek met de eigenaar

Het taxatierapport ontvangt u digitaal in PDF formaat. Indien u een full color geprint en ingebonden exemplaar wilt ontvangen zullen wij dit aan u toesturen.
Op uw verzoek sturen wij het taxatierapport direct door aan uw verzekeraar of tussenpersoon.
Normaal gezien is het taxatierapport 24 maanden of maximaal 36 maanden geldig. De geldigheid kan echter per verzekeringsmaatschappij variëren. Informeer hiernaar bij uw tussenpersoon/ verzekeraar of raadpleeg uw verzekeringspolis.

Tielen Taxaties taxeert conform art. 7:960 B.W.
Een professionele taxatie is van essentieel belang voor een juiste verzekering van uw waardevolle object. Het is voor ons daarom vanzelfsprekend dat verzekeringsmaatschappijen eisen stellen aan een deugdelijk taxatierapport én de deskundig taxateur. Bij schade of verlies wilt u immers middels het -door uw verzekering geaccepteerde- taxatierapport aantonen wat de vervangingswaarde is. De waarde van veel objecten ligt namelijk hoger dan de dagwaarde.

De waarde van taxeren…?

In ons vakgebied draait het om motorvoertuigen die allemaal een bepaalde waarde hebben. De feitelijke waarde van menig old- en youngtimer is aanzienlijk hoger dan de dagwaarde. De waarde wordt gedeeltelijk bepaald en ook beïnvloedt door geproduceerde aantallen, vraag en aanbod, wijzigingen en/of verbeteringen aan het object zelf en tevens een stuk merk- en modelhistorie.
Een gedetailleerd taxatierapport met bijpassende verzekering is vaak de enige tastbare uitkomst in geval van diefstal, een grote schade of bij totaal verlies (total loss). Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat hoeft zeker niet uw schuld te zijn. Taxatie is eigenlijk een must voor elke voertuigbezitter met passie voor zijn oldtimer, youngtimer en/of sportwagen.

Wij taxeren o.a. de vervangingswaarde en herbouwwaarde voor verzekeringen en de waarde economisch verkeer voor zakelijk/economische doeleinden.

Menu